Стефка Берова с мизерна пенсия (Вижте колко взема от държавата)

Гласувайте за статията

Певицата е с 215 лева пенсия, държавата се гаври с естрадната легенда

Стефка Берова е принудена да свързва двата края с мизерна пенсия от 215 лева. И тя е жертва на абсурдната ситуация да доказва стажа си заради скандала с изгорелите архиви.

Снимка: ПИК

Берова, която е сред най-известните естрадни легенди признава, че когато й отпуснали пенсията била още по-унизителна. На времето когато станала на 55 на нея и на звездата Емил Димитров им дали по 46 лева. След години сумата набъбнала до 215. Но според думите й пак е много малка защото инфлацията я поглъща.

Певицата коментира, че в съседна Гърция, която уж е сред страните с най-ниски пенсии от 450 евро и пита, къде сме ние. Тя е възмутена, че бг творците, които пълнеха стадиони на концертите си сега са унизени и е жалко така да бъдат оценени от държавата.

Стефка Берова твърди, че това с изгорелия архив с документите на творците са чиста измислица. Певицата не спира да задава въпроса от къде се пръкнаха толкова музикални компании и защо никой не казва къде се е намирал изгорелия склад.

77-годишната естрадна изпълнителка е омерзена от факта, че ги посъветвали да съдят държавата и така да докажат изгубения си стаж. „Ужасно е, че трябвало да се докаже участие на всеки един концерт” , казва Берова. Ние не търсим подаяние, а си искаме заслуженото.

През последните години тя прекарва повече време е Италия. Поела е грижите за внука си, споделя звездата. Като не крие, че върши и домашната работа за да помага на дъщеря си Косара. Момченцето било на три годинки и е много палаво. Побърква с белите баба си, но тя успява да се справя, предават от retro.bg.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар