Ако Слави Трифонов действително е съдружник с Цветан Василев, кой ще му вярва, че защитава интересите на хората в политиката?

Горещ слух се носи в общественото пространство. А той гласи, че бившият шоумен Слави Трифонов е закупил телевизия "Евроком" съвместно с бившия шеф на КТБ Цветан Василев. Новинатна не е потвърдена от никого от двамата засега, но не е и опровергана. Както е известно, самият Слави обяви, че планира да създаде собствена телевизия, която да носи името "Седем — осми", по примера на собствената му продуцентска компания. Също така, от доста време се твърди, че той няма да изгражда своя медия от началото, а ще купи готова такава. И по-конкретно "Евроком". По-интересното обаче е, че зад него застава като партньор бившия шеф на КТБ Цветан Василев. Последният продължава да се разследва за източването на банката и загубата на над 2 милиарда лева от нея, пише информационна агенция "ПИК". И все така се укрива в Сърбия, като засега успешно отбива опитите на българските власти да го изправят пред съда. Въпреки че бившия водещ така или иначе едва ли би могъл да реализира проекта без външно финансиране, изборът на Цветан Василев за партньор доста помрача ореола му на защитник на онеправданите. Мнозина вече прогнозират, че това ще бъде политическо самоубийство за Слави. Едва ли някой би повярвал, че партията на Дългия — "Няма такава държава" наистина ще защитава интересите на гражданите, при положение, че негов съдружник в телевизията е човек, за когото се смята, че е присвоил над 2 милиарда лева. И това са парите именно на същите тези обикновени граждани, които утре ще дадат своя вот пред урните.

Вот на не/доверие

Самият Слави Трифонов неведнъж е реагирал остро срещу връзките на олигарсите с политиката. И ги е порицавал, твърдейки, че бизнесмените не бива да си играят игри на власт с политиците.  Сега самият той се оказва свързан с такъв. При това човек, който е  бил свързан вече политически с друга обществена фигура. Цветан Василев стоеше и зад проекта на Николай Бареков "България без цензура". Както е известно, партията просъществува един сезон, а Бареков от Брюксел се върна в София и в момента се изявява като тв водещ именно в "Евроком". [caption id="attachment_599696" align="aligncenter" width="300"]Слави Трифонов с политическо самоубийство. Тв водещият съдружник с Цветан Василев? сн. Интернет Слави Трифонов с политическо самоубийство. Тв водещият съдружник с Цветан Василев? сн. Интернет[/caption] Досега шоуменът успешно подкрепи и реализира редица успешни кампании, които бяха в полза на обществото и спечели доверието на хората. Но колко от тях ще продължат да му вярват, ако наистина се окаже в съдружие с Цветан Василев? Дори и да е само за покупката на телевизионния канал?