Би Ти Ви премина всякакви граници (ФОТО)

Би Ти Ви премина всякакви граници (ФОТО)
3 (60%) 1 vote

Пламен Георгиев излезе с открито писмо по случая

Журналистическото дебелоочие на Би Ти Ви премина всякакви граници.

В предиобедните часове на днешния ден, то е било демонстрирано по изключително нагъл начин от една от репортерките на медията.

Би Ти Ви

Пламен Георгиев излезе с открито писмо по случая

Въпросната представителка на Би Ти Ви забелязва автомобила на бившия шеф на КПКОНПИ – Пламен Георгиев, охраняван от НСО и хуква след него. Напористата репортерка не само, че не спира с набирането си след него, а и си позволява да удря по задната му врата, крещейки: „Спрете!“.

Очевидно мераците й за интервю са били продиктувани от факта, че Пламен Георгиев бе гост на конкурентната Нова тв по-рано днес. От медията дадоха обяснение за случая с половин уста. Те обаче очевидно не са се почувствали толкова сконфузени от гафа, колкото от факта, че Пламен Георгиев излезе с открито писмо.

Ето какво написа Пламен Георгиев по случая:
„Днес (04.08., неделя), станах неволен участник в недопустима ситуация, създадена от Ваш екип. След мое участие в сутрешния блок на Нова телевизия бях буквално причакан от Ваш репортер, а при опита ми да напусна сградата, се стигна до пресичане на пътя на автомобила на НСО – ситуация, която разбирате, че можеше да доведе до инцидент.

Истината е, че бях ангажиран семейно днес, тъй като синът ми има рожден ден и всяка минута от деня ми бе разграфена. Това е и причината да отклоня поканата за интервю от страна на Вашия репортер, който ме дебнеше пред сградата на Нова телевизия. Не очаквах обаче, че дългогодишен журналист би застрашил собствената си сигурност и тази на колегите си, преследвайки човек, който не се крие. Моля да разберете притеснението ми – всяка подобна ситуация може да се възприеме като заплашителна от служителите на НСО, на които е възложено да следят за моята сигурност.

Подобно поведение е необяснимо за мен, тъй като винаги съм приемал bTV и нейните служители за сериозна и обективна медия, която спазва етичните и професионални правила на журналистическата гилдия. Удивен съм, че публична личност като мен, може да бъде причаквана по подобен начин – не като дългогодишен служител на държавата, съблюдаващ за спазването на нейните интереси, а като укриващ се от закона престъпник.

Моля считайте настоящото писмо за моя официална позиция по случилото се. Надявам се, че тя ще бъде обективно отразена от Вашата медия“, завършва той, пише pik.bg.


Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар