Елизабет Втора закусва сама

Елизабет Втора спазва специален график всеки ден. Кралицата става точно в седем. Следва душ и избор на тоалет. В осем часа тя вече слуша любимото си радио Би Би Си и обсъжда последните новини със съпруга си. Точно в девет личният й секретар приготвя прословутото червено куфарче, което съдържа доклади на специалните служби, разузнаването и различни правителствени документи. През това време под прозорците специален човек свири мелодии на гайда. Длъжността "гайдар" се е появила още в началото на XX век при управлението на кралица Виктория. Елизабет Втора предпочита да закусва сама. Да се разбере какво обича да яде рано сутрин кралицата бе малко трудна задача. Готвачите и слугите й не обичат да говорят с пресата от страх да не загубят работата си. Бившият кралски готвач обаче си позволи да разкрие пред медиите, че закуската на кралицата не се различава кой знае колко много от тази на обикновения британец. В сутрешното й меню са включени корнфлейкс, шепа сушени плодове, препечена филийка със сладко, сварено яйце и чай с мляко.

Преса

Докато закусва Елизабет Втора преглежда пресата. Най-важните неща във вестниците са предварително подчертани от секретаря й. За никого не е тайна, че членовете на кралското семейство се отнасят много внимателно към снимките си в пресата, както и към информацията, която съдържа посветеният на тях материал. Това отчасти се дължи на представите, изградени с времето, за идеалния монарх. На публикуваните снимки всеки член на кралското семейство трябва да изглежда перфектно. След като закуси, кралицата се запознава със съдържанието на червеното куфарче. А след това се захваща с писането на писма. Елизабет Втора благодари лично на всеки, който е успял да присъства на поредния й прием, както и на държавните глави, в чиито страни е присъствала на някакви официални мероприятия. В двореца пристигат и много писма от обикновени граждани. За тях Елизабет Втора разчита на помощта на специално обучена придворна дама, пише jenata.blitz.bg. Ако денят на кралицата не е много натоварен, тя отива да разходи любимите си кучета. Понякога дори сама им приготвя храна. Когато има свободно време, Елизабет Втора обича да язди, да шофира личния си автомобил или да лови риба. Кралицата обича да се занимава и с градинарство. В 16:00 часа кралското семейство пие чай със сандвичи и сладки.

Вечер

Около 18:00 часа, малко преди вечеря, кралицата си взима вана. Сутрин тя също си взима вана, но водата е по-хладка, за да може да я ободри, докато вечер тя е топла. Всяка вечеря се предхожда от аперитив. Нейно Величество предпочита джин и дюбоне, а мъжът й - бира. За вечеря обикновено се сервират ястия, приготвени от дивеч или риба, уловени в имението. Кралицата държи много храната, която се поднася на масата й, да е сезонна. Вечерта обикновено завършва с официални приеми, които започват около 19:30. Ако на следващия ден няма планирани събития, Елизабет Втора може да прекара малко време пред телевизора. [caption id="attachment_599404" align="aligncenter" width="228"]Елизабет Втора обича да закусва сама сн. Уикипедия Елизабет Втора обича да закусва сама сн. Уикипедия[/caption] Тя си ляга около полунощ, за да има сили за следващия ден.