Ще се изненадате да научите кой е основният свидетел срещу хакера Кристиян Бойков и шефа му Иван Тодоров

Гласувайте за статията

Човек от фирмата издал Иван Тодоров и Кристиян Бойков

Служител на „ТАД Груп“ се оказа сред основните свидетели по делото срещу обвинените за кибертероризъм собственик на фирмата Иван Тодоров, търговския й директор Георги Янков и сочения за топ хакер 20-годишен пловдивчанин Кристиян Бойков, съобщава „Трафик нюз“.

Кристиян Бойков

Човек от фирмата издал Иван Тодоров и Кристиян Бойков

Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Специализирания съд, който трябваше да реши дали да остави за постоянно в ареста Тодоров.

Прокуратурата настояваше заседанието да се води при закрити врати заради разгласяването на поверителна информация, но искането беше отхвърлено. Показанията на младшия експерт от „ТАД Груп“ Захари Захариев Митев са сред основните улики срещу колегите му.

Той обяснил, че задачите му се възлагали лично от Кристиян Бойков и Иван Тодоров. Търсели се различни слабости на сайтове и фирми. Митев казал пред разследващите, че покрай датата на атаката срещу НАП, Кристиян сам му се похвалил, че е „ударил нещо голямо“.

На въпрос за какво става дума, Кристиян Бойков попитал дали е сигурен, че иска да знае. Митев отказал и след няколко дни разбрал за хакването на сървъра на приходната агенция, при което бяха източени данните на близо 5 милиона българи.

Припомняме, че Георги Янков и Кристиян Бойков излязоха на свобода срещу гаранция от по 20 хиляди лева за всеки един от тях. Работата по случая продължава, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар