Изплува тъмното минало на шефа на „ТАД Груп” Иван Тодоров

Гласувайте за статията

Преди години той отново е бил разследван за киберпрестъпление

Тъмното минало на шефа на „ТАД Груп“ – Иван Тодоров, видя бял свят.

Оказва се, че преди малко повече от две десетилетия, шефът на „ТАД Груп“ – Иван Тодоров, който бе задържан вчера на летище „София“, е бил разследван за киберпрестъпление, пише Лупа бг.

Иван Тодоров

Преди години той отново е бил разследван за киберпрестъпление

Иван Тодоров е собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна. Предишното разследване срещу Иван Тодоров за киберпрестъпление е от 1997 година.

Тогава той е един от заподозрените за източване на кредитни карти. В този период Тодоров е имал заведение. Съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ. Участието му обаче не е доказано. Години по-късно бизнесът му с ресторанти разцъфтява.

Днес той има десетки фирми, основно за управление на хотели и ресторанти из цялата страна. Преди повече от 10 години прави и солидна инвестиция, като се сдобива с разрешително да поеме франчайза на международно верига за сандвичи.

През 2016 година започва да се занимава официално и с киберсигурност. Преди 3 години Тодоров регистрира фирмата „ТАД Груп” с начален капитал от над 190 000 лева. Централата на фирмата е в САЩ, а според адвокатите му, той е поел франчайза й у нас.

Офисът на повечето фирми на Тодоров се намира във Варна в един от ресторантите от веригата за сандвичи. Той е избран от международната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния.

На друг адрес е регистрирана друга фирма на Иван Тодоров. В нея той има и съдружник. Офисът обаче е бил освободен преди няколко месеца, Иван Тодоров се занимава и с недвижими имоти, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар