Митьо Очите охранява музеите в Бургас

Гласувайте за статията
Несебърският бос Митьо Очите сключил договорите за охрана като представител на „Аркус Сигурност“

Охранителната фирма „Аркус Сигурност“ в Бургас, свързана с несебърския мафиот Митьо Очите, е сключила дългогодишен договор за охрана с музеите в морския град – пише в. „Уикенд“. От 2015 г. насам спорното дружество за охрана, което според мнозина действа като „банка кадри“ за рекетьорската дейност на Димитър Желязков, пази четирите мезуя в Бургас – Етнографския, Историческия, Природонаучния и Археологическия – е установила проверка на изданието.

Макар договорите за охранителна дейност между музеите и „Аркус Сигурност“ да не носят солидни приходи на Митьо Очите, присъствието на лепенките на дружеството на Морския Ал Капона върху портите на музеите в Бургас показват, че влиянието на Желязков по морето все още е огромно.

Миналото лято, непосредствено след като Митьо Очите бе арестуван в Турция заедно с общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, стана известно, че чрез охранителната фирма „Аркус Сигурност“ несебърският бос е официализирал рекетьорската си дейност. Към онзи момент собственици на „Аркус“ бяха Бенчев (30%), шефът на няколко автокъщи в Бургас и региона Георги Дросев (20%) и бившият началник на Криминална полиция в Бургас Иван Владимиров (17%). Слуд публично избухналия скандал около ареста на Бенчев зърненият бос продаде акциите си в охранителната фирма на приближен на Митьо Очите.
За охраната на четирите музея в Бургас охранителното дружество на Митьо Очите прибира по 500 лева месечно.

Митьо Очите действа чрез „Аркус Сигурност“

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар