Цацаров пита Турция за Митьо Очите

Гласувайте за статията
Главният прокурор ще чака отговор за какво може да бъде съден Митьо Очите

Заплетеният казус с делото на Димитър Желязков отново стигна до Турция – пише в. „България днес“. Главният прокурор Сотир Цацаров е написал предложение да се изясни за какви престъпления може да бъде съден у нас екстрадираният от южната ни съседка несебърски бос – отбелязва изданието.

Преди 3 седмици делото срещу Митьо Очите и още 12 души бе върнато заради нарушения в обвинителния акт и това, че босът е погнат неправомерно за част от престъпленията. Той бе доведен от Турция, за да се изправи пред съда за ръководство на престъпна банда и три палежа – на казино, на автомобил и на вендинг машина. Въпреки това спецпрокуратурата го обвини и за изнудване на собственици на погребални фирми и за разпространение на наркотици.

Обвинителите сами си разтълкували разменяните с колегите им от Турция документи и решили, че е позволено. След 9-часово разпоредително заседание съдия Лилия Георгиева прецени, че това нарушава правата на именития подсъдим и останалите на подсъдимата скамейка. Кашата идва оттам, че обвинителите предоставиха на властите в Турция едни обвинения срещу Митьо Очите, а сега повдигат други. Излиза, че страната ни е подвела съседката си при екстрадицията на Желязков. Затова и ще трябва да се изчака отговора на властите в Турция.

Казусът на Митьо Очите създава съдебен прецедент

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар