Принцеса Даяна с евтини бижута на публичните си появи

Принцеса Даяна е обожавала да "тролва" качествено журналистите приживе. Един от най-ярките примери за това са появяванията й с бижута, които репортерите неизменно смятали за скъпи произведения на бижутерското изкуство. През 1985-та година, по време на посещението си в Италия, Даяна, както винаги млада и усмихната, се показала пред италианците в чуден тоалет в нежно розов цвят. Тоалетът си принцесата съчетала с перлена огърлица-чокър и разкошно обици с перли във вид на сърца. На следващия ден, след поредната триумфална публична поява на принцесата на Уелс, цялата британска преса обсъждала великолепния перлен комплект на съпругата на британския престолонаследник. Никой не подозирал, че всъщност украшенията на Даяна са били купени от малко магазинче, което се казвало "Butler & Wilson" на улица "Фулъм" за смешна сума от около 50 паунда.  Неведението на репортерите и възхищението им от бижута, които всъщност нямат особена стойност, искрено забавлявали Даяна. Перлените обици станали първата покупка на лейди Ди в дотогава още безизвестния магазин. След това, както си спомня личният й бодигард Кен Уорф, тя посещавала магазина веднъж на всеки два-три месеца. Собственикът на магазина Саймън Уилсън много скоро спрял да се изненадва от визитите на принцесата, пише woman.bg. "Тя се държеше като най-обикновен купувач, само дето понякога носеше шапка с козирка и беше придружена от бодигард. Можеше спокойно да доближи допаднала й обица до ухото си и да попита други клиенти как й стои бижуто. Те пък, от своя страна, едва не припадаха когато я разпознаваха", споделя Уилсън 20 години след смъртта на прочутата си клиентка. Впоследствие Даяна не веднъж се е появявала публично, демонстрирайки бижута от бюджетната ценова категория. Веднъж например, тя посетила балетен курс с елегантна огърлица от  мъниста във вид на морски звезди и камъни оникс (фалшиви, разбира се). Украшението се съчетавало страхотно с изумрудено зеления тоалет на принцесата, но било много по-евтино от роклята. Лейди Ди обичала да носи и брошки. Една от тях във вид на змия била прекрасно интегрирана в тоалет, който принцесата си избрала за рок концерт през 1986-та година.

Подарък

Много скоро за увлечението й по евтините бижута разбрал и принц Чарлз. Тогава той й купил от местния клон на любимия й магазин голяма брошка във вид на звезда в милитари стил. След няколко месеца Даяна я сложила на луксозна и много скъпа рокля. Брошката струвала само 48 паунда. Принцесата си падала много по бижута във формата на звезди. През 1988-ма година тя си купила за мероприятие в Операта в Сидни масивна шнола, инструктирана с камъчета, отново от любимия си магазин. Повечето почитатели на Даяна наивно сметнали евтините стъкълца за истински диаманти. Най-забавната реакция от репортери обаче Даяна получила след появата си с оригинални за онова време обици във вид на месечинки. Тя ги носила при посещение в Саудитска Арабия. Направени от позлатен метал и обилно инструктирани с камъчета, обиците приличали на подарък от някой шейх. Именно това си помислили и всички светски хроникьори от онова време.

Догадки

Според бодигардът на Даяна, принцесата много се забавлявала на догадките на репортерите колко струват обиците й. Докато журналистите споменавали неземни суми за украшението на Даяна, тя само се подсмихвала, поглеждайки дрънкулките на стойност 23 паунда. [caption id="attachment_598183" align="aligncenter" width="219"]Даяна пристрастена към фалшивите бижута сн. Уикипедия Даяна пристрастена към фалшивите бижута сн. Уикипедия[/caption] Това било нейната малка тайна. А цялата абсурдност на ситуацията много развеселявала Даяна.