Кой прецака така жестоко Стоянка Мутафова?

Въпреки всичко театралната легенда не се отказва от идеята
0

Въпреки всичко театралната легенда не се отказва от идеята

Прецакаха по изключително жесток начин актрисата Стоянка Мутафова.

Запознати от близкото й обкръжение издават, че алчни хотелиери са излели тонове бетон върху парцела й в Несебър, който е нейна собственост.

Стоянка Мутафова
Въпреки всичко театралната легенда не се отказва от идеята

Стоянка Мутафова разбрала за наглостта едва когато се сетила, че притежава земи почти на първа линия в морския курорт, които поискала държавата да ѝ възвърне.
След като двукратно актрисата пращала официални писма но несебърските общинари, те в крайна сметка склонили да ѝ дадат терен за строеж. Теренът обаче не е същият, за който Мутафова претендирала, защото той вече бил застроен.

Преди няколко години Стоянка Мутафова поискала свой наследствен имот, който навремето бил национализиран. От Община Несебър обаче известно време ѝ отказвали. Мотивът бил, че земята е станала държавна собственост, с която местните власти нямали право да се разпореждат. Ставало въпрос за парцел от половин декар, разположен в местността Янкови къшли край Слънчев бряг.

През 1972 г. парцелът бил отчужден за нуждите на международния туризъм с още близо 80 съседни имота. След като общинарите два пъти разглеждали казуса на Мутафова, която веднъж получила отказ, защото имало доста обявили се против, най-после от несебърското управление я компенсирали. Те й предоставили безвъзмездно право на строеж край морето.

Собствеността върху имота обаче останала общинска, а актрисата, така или иначе, нямала достатъчно спестявания, за да вдига тепърва вила там. Тя обаче не се отказала от идеята да има морско жилище и в момента близък до сърцето на дъщеря ѝ Муки мъж оглеждал пазара. Той търси подходящ за двете дами апартамент, в който да изкарват лятото.

Отделно от това г-жа Стихийно бедствие пръскала и луди пари по майстори, които в момента ремонтирали не прословутото й жилище в софийския квартал „Лозенец“, а друг неин апартамент. За битовите им саги се ожали щерка й Мария Грубешлиева, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.