Нови разкрития за хакера Кристиян Бойков

Гласувайте за статията

Кристиян Бойков криптирал хард дисковете на използваните от него устройства

Скандалният Кристиян Бойков, който се сдоби с обвинение за хакерска атака в системата на НАП, е криптирал хард дисковете на използваните от него устройства. С този хитър ход, той си е осигурил сигурност, че никой няма да може да стигне до информацията в тях, която би го уличила в атаката срещу приходната агенция и други хакерски пробиви, пише  Близ, позовавайки се на“Телеграф“.

Но най-интересното е, че информацията за криптираните дискове вчера се появи във „Фейсбук“ в пост на адвоката Емил Георгиев. Той е кандидат за евродепутат от „Демократична България“и открито защитава Кристиян Бойков. В постовете си защитникът му твърди, че няма опасност за него.

От обвинението съобщиха, в сряда, че в един от откраднатите файлове на НАП има улика, водеща към Кристиян. Специалисти от бранша коментираха случилото и поясниха какво стои зад изявлението на прокуратурата

„Програма Либре е била използвана за отваряне на файла. В момента на нейното отваряне следва автоматично генериране на лог файл и архив. В тях се записва автоматично името на компютъра, името на потребителя, часа и датата на влизане. Този файл е невъзможно да бъде манипулиран. Вероятно той просто не го е видял“, коментират специалистите.

Файлът е бил отворен от Криссс. Следите сочат, че това е направено преди изтеглените данни на НАП да бъдат споделени в интернет.

От постове на Крис от миналата година става ясно, че той се е хвалил в мрежата, че е хакнал компютъра на служителка в МВР.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар