Напрежение в Персийския залив: Иран с поредна провокация срещу Британия

Гласувайте за статията

Персийския залив е като буре с барут, Иран се опитва да започне война с Британия

Поредна провокация от страна на Иран срещу Британия. Напрежението в Персийския залив е толкова силно, че е на път да доведе до военен конфликт. И по всичко изглежда, че Иран се опитва да въвлече Лондон именно във въоръжен сблъсък. Особено след втория опит за демонстрация на сила, който преди часове бе засечен.

Британският кораб Impero е бил задържан от иранските власти само няколко дни след като блокираха британски танкер. Повод за първата атака беше фактът, че танкерът не е помогнал на сигнал за бедствие от ирански риболовен кораб. След протест на британските власти, танкерът бе освободен. Но Иран вчера извърши втори арест на британски кораб, като този път атаката е била в Ормузкия пролив и фактически се е случила в международни води.

Обяснение за повторните действия на Иран няма, но властите в Лондон са бесни. На спешна среща на съвета за извънредни ситуации към правителството „Кобра“ е било взето решение фрегатата HMS Монтроуз и разрушителя HMS Дънкан да се отправят към пролива. Междувременно всички британски кораби са предупредени да стоят далеч от района и да избягват всякакви конфликти, пише „Дейли мейл“.

Премиерът Тереза Мей не е правила официални изявления, но в туитър американският президент Доналд Тръмп заяви, че е бил прав за иранците и че те „носят само неприятности“. Той изпраща няколкостотин войници и два самолетоносача в Саудитска Арабия, с цел да се покаже на Иран кой е по-силен и да се успокои положението в региона. А военните имат за задача „да възстановят мира и сигурността в Персийския залив“.

Иран в нов сблъсък с Великобритания сн. Туитър

Иран в нов сблъсък с Великобритания сн. Туитър

Конфликтът между Иран и САЩ възникна, след като Америка реши да наложи ембарго на Иран за ядрената им политика. И дори се опита да ги саботира, като забрани на всички фирми да откриват представителства там. В отговор страната протестира, а ето, че започнаха и военните сблъсъци. Които са на път да прераснат в световна война…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Напрежение в Персийския залив: Иран с поредна провокация срещу Британия”

  1. Иванчо Курдов

    юли 20. 2019

    Ха-ха-ха!!!! Иран търсел конфронтация!!!! А кой първи задържа кораб???? Кой задържа ирански танкер в Гибралтар????

Добавете коментар