Богдана Карадочева чества юбилей (Кралицата на шансона без нито лев пенсия)

Гласувайте за статията

Певицата става на 70 години днес, но не разчита на държавата, а още работи

Богдана Карадочева отбелзва днес 70 годишния си юбилей. За празника си тя няма намерение да прави пищни тържества, нито концерти. Ще отпразнува рождения си ден единствено с най-близките си приятели. С които често сядат на една трапеза.

Макар певицата да е от дълги години на музикалната сцена тя е от онези музиканти, които въпреки, че има необятен репертоар и нито за ден не е спряла да се труди остана без пенсия от държавата. Най-фрапиращото е, че започва кариерата си още от 14 годишна. Но се оказва, че е забравена от управниците и не получава дори социалната пенсия.

Години наред заедно с половинката си композиторът Стефан Димитров се трудят неуморно. Той композира музика, а тя създава текстовете на песните. И двамата не смятат да се оставят на произвола на съдбата и са категорични, че ще справят.

Кралицата на шансона споделя, че от глад няма да умрат. Посветили са живота си на тази творческа професия и не искат нищо повече освен да им се зачетат правата.

Богдана казва, че е несправедливо само към нея, но и към цялата музикална общност. И отговаря на тия, които разправят, че като музиканти са получавали големи хонорари.

По онова време естрадните певци не са взимали като се твърди по 20-30 хиляди лева. А някакви смешни пари от 8 до 30 лева. Освен това апаратурата сами си я купували, сами се грижели за дрехите си. Животът на музикантите никак не бил лесен.

В подобна ситуация се намира и нейния най-близък приятел Васко Кеца. Който също живее без пенсия от държавата, предават от retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар