Тръмп обвини противничката си Илхан Омар в двубрачие (Какво сподели най-върлия му опонент?)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп обвини Илхан Омар в двубрачие

Доналд Тръмп отвърна на ударите за расизъм отправени от Илхан Омар. Американският президент заяви, че не може да бъде обвиняван от жена, която е омъжена за брат си, а освен това е и двубрачна.

В отговор Илхан Омар, която е представител на демократите в Конгреса, заяви, че обвиненията са нелепи. По думите й, „тя е законно омъжена за един и културно обвързана с друг“. Но по никакъв начин не може да бъде обвинена в двубрачие.

Оказва се, че първият съпруг на Илхан — Ахмед Абдисалах Хирси е женен за нея съобразно законите на шериата. Двойката официално остава заедно до 2009 година, когато Илхан се омъжва законно и реално за Ахмед Нур Саид Елми — сомалийски емигрант от Британия.

Двамата остават женени до 2012 година, когато Илхан подава документи за развод и се развежда. Демократката обяснява социалното си положение и в писмо до партията, както и до медиите. След това се омъжва вече по американските закони за първия си съпруг и към днешна дата двамата са женени.

Иронията е, че по време на втория си брак Илхан Омар не е разведена с първия си съпруг официално. И макар по законите на шериата да имат развод, фактически такъв не съществува. Поради което се смята, че действително в даден момент тя е практикувала двуженство.

Фантастичната четворка отляво надясно - Рашида Тлаиб, Илхан Омар, Александрия Кортес и Аяна Пресли сн. ЕПА

Фантастичната четворка отляво надясно – Рашида Тлаиб, Илхан Омар, Александрия Кортес и Аяна Пресли сн. ЕПА

Това бе използвано от президента Доналд Тръмп, за да отвърне на обвиненията, че прокарва расистки дневен ред на белите. Както е известно, той направи изказване, в което поиска всички представители на американския Конгрес, които не са от страната, да напуснат. И да се върнат в родните си страни. Илхан Омар, която е родом от Сомалия се оказа най-големият му противник. И не щади президента за никакви обстоятелства. Като дори подкрепи проекта за импийчмънт срещу него. Именно това накара Тръмп да изрази подозрения, че може би тя е омъжена за брат си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар