Ангела Меркел и какво не знаем за първата дама на Европа (Тайните на най-влиятелния политик в ЕС)

Ангела Меркел и какво не знаем за първата дама на Европа (Тайните на най-влиятелния политик в ЕС)
5 (100%) 1 vote

Ангела Меркел е най-влиятелната личност в Европа, но какво не знаем за нея?

Ангела Меркел може да е една от най-влиятелните личности в Европа, но все пак има немалко неща, които не знаем за нея. Като например, защо реши да се оттегли от власт след три успешни мандата, какво обича да прави, от какво се страхува и кое е любимото й хоби.

Интересно е, че Ангела Меркел изпитва панически страх от кучета. Това е и основната причина с руския президент Владимир Путин никак да не се разбират. Неведнъж той е пускал край себе си четириногите си любимци на държавни срещи. И то именно с цел да дразни първата дама на Европа. Смята се, че страхът й е в резултат на ухапване през 1995 година.

Моминското й име е Ангела Каснер, но е заела фамилията на първия си съпруг. За германците обаче тя е просто „Мама“. Първата дама на Германия е работила като барманка, а освен това е доктор по физика и квантова химия. След раздялата с първия си съпруг живее в незаконно построен апартамент в Берлин, близо до ЖП гарата. Баща й, който идва да я посети за 30-я й рожден ден доста разочарован казва „Не си стигнала много далеч“.

Кариерата й обаче се развива шеметно в политиката. Личният й живот обаче остава в сянка. Съпругът й Йоахим Зауер ненавижда всякаква публичност, но за сметка на това обожава опери и разходки. Заради което се сдобил с прякора „Фантомът от операта“.

Макар и канцлер на Германия, Меркел си остава домакиня по душа. Тя обожава да готви на съпруга си и редовно му прави закуски, сливов пай и картофена супа. Освен това обожава бирата и футбола. Редовно влиза след мач в мъжките съблекални, за да честити на отборите. Именно при една такава визита, неочаквано хванала Бастиан Швайнщайгер съблечен.

Ангела Меркел сн. Flickr

Ангела Меркел сн. Flickr

Последните слухове около нея гласят, че може би страда от Алцхаймер или Паркинсон. Самата Меркел категорично отрича каквито и да е проблеми със здравето.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Ангела Меркел и какво не знаем за първата дама на Европа (Тайните на най-влиятелния политик в ЕС)”

  1. агент Тенев

    юли 17. 2019

    И още: баба Меркел като млада е била доста изкусителна мацка. И ЩАЗИ често я е използувал като „секс-кукличка“. Имала е перманентно разрешение да преминава от Източна в Западна Германия и обратно, което за тогавашното време е изключително рядко!!!!!

Добавете коментар