Путин и Ердоган с нов удар срещу САЩ (Турция ще произвежда руско оръжие)

Гласувайте за статията

Путин и Ердоган с нов удар срещу САЩ, Турция поема производството на руско оръжие

Американския президент Доналд Тръмп изрази притеснения от военното сътрудничество между Турция и Русия преди дни заради военния съюз между Путин и Ердоган.

И с основание. Най-напред бяха поръчани руски ракети от Ердоган, а сега турския президент не само, че планира да обнови военния си арсенал, но и да произвежда руско оръжие в Турция. И всичко това на територията на държава, която се смята за съюзник на САЩ.

„Някои казват, че това е погрешно. Но следващата ни цел е съвместното производство с Русия „, заяви Ердоган по време на митинга по повод три години от неуспешния опит за преврат в Турция.

Както е известно, Турция вече поръча и закупи руски отбранителни ракетни системи срещу въздушна атака „С-400“. Сега новият проект на президент, а е съвместното производство на ракети за въздушните отбранителни системи с Русия. „Някои казваха, че няма да можем да получим системите „С-400″ и че няма да можем да интегрираме тази система на наша територия. Но тези системи вече започнаха да пристигат“, заяви турският президент. Той допълни още, че съвместното сътрудничество с Русия продължава, съобщава информационна агенция „ТАСС“.

През последните години отношенията между Москва и Анкара варират от най-добри приятели, до отчуждени „любовници“. Заради свален руски самолет преди две години и убийството на пилота, Путин замрази голяма част от руските проекти и наложи своеобразно ембарго на Турция.

Путин и Ердоган се съюзиха сн. Kremlin.ru

Путин и Ердоган се съюзиха сн. Kremlin.ru

На Ердоган му се наложи да положи доста усилия докато си върне благоразположението на Москва. Но в крайна сметка бизнес интересите на двете страни спасиха положението. Русия не желае да рискува с „Южен поток“ заради продължаващата криза със Запада. А Турция има спешна нужда от „Син поток“, за да си осигури приходи от преноса на руски газ. В крайна сметка сътрудничеството във военната сфера е още една стъпка в тази посока. Друг е въпросът, какво ще кажат в САЩ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар