Вадете ските! Сняг в Италия и Франция след жегите

Гласувайте за статията

Сняг заваля в Италия и Франция след жегите

Вадете ските! Всички любители на зимните ски спортове ще имат възможност да им се насладят и то посред лято. Франция и Италия се оказаха в плен на снежен капан. Или по-точно по-високите части от тях. В разгара на лятото сняг заваля по върховете на планините и ски пистите. Явлението е абсолютно необичайно и по никакъв начин не се вписва в предстоящите прогнози за времето. Нито пък в сезона.

Новината бе съобщена от италианския метеорологичен портал „3B meteo“, който още вчера публикува информация за предстоящите проливни дъждове и бури в цялата страна.

Най-интересната част от прогнозата обаче били предупрежденията за снежни бури в планинските райони. Снеговалежите са крайно необичайно явление за този период от годината, в която и да е от страните в Южна или Западна Европа. Прогнозата се оказа вярна, пише „Index.hr“. Освен това сняг е имало не само по върховете на Алпите, но и в Северозападната част на Италия, на 2,702 метра височина. На 2600 метра надморска височина във Франция също валя сняг.

Само преди две седмици Франция и Италия бяха в плен на горещото време. Температурите достигаха до стойности от 40 градуса и нагоре. Имаше дори смъртни случаи.

Не е ясно до кога ще продължат аномалиите, но те са факт. Факт е също, че в разгара на сезона времето е толкова променливо. Снимките публикувани от „Severe Weather Europe“ на тяхната Фейсбук страница, ясно показват, че сняг е покрил не само върховете, но и ски пистите, както и местата за отдих и почивка.

Сняг в Италия и Франция след жегите сн Severe Weather Europe

Сняг в Италия и Франция след жегите сн Severe Weather Europe

Не е ясно колко горе-долу ще се задържи снежната покривка и дали ще има условия за ски. Със сигурност обаче снежният феномен е още един сигнал, че Европа няма време да дискутира условията за договора по климата. А трябва да вземе спешни мерки, преди природата съвсем да се разбушува.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар