Ексклузивно: Есил Дюран напусна Пайнер! (още подробности)

Ексклузивно: Есил Дюран напусна Пайнер! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Есил Дюран не поднови договора си с Пайнер!

Есил Дюран е поредната звезда на музикалния гигант „Пайнер“, която напусна редиците на фирмата. След Андреа, Камелия и Константин тя е следващата, която не поднови договора си с Митко Димитров.

Есил Дюран

Есил Дюран е поредната, която напусна Пайнер

След като изчака журналистите да си тръгнат от партито й тя обяви новината. Първо пред гостите на купона за 50 годишнината й, където бе събрала много приятели и колеги.

Да я уважат дойдоха Ивана, Славка Калчева, Гергана, Евгени Минчев, гримьорът Мис Бони, много музиканти и хора от гилдията, с които през годините Есил е работила и ще продължава да работи.

Тази година юбилеят за Есил Дюран е двоен, защото тя отбелязва 30 години от един от най-драматичните моменти в живота си.

На 20-ият й рожден ден, в първите дни на юли 1989 г., семейството й е принудено да се включи в т.нар. “Голяма екскурзия“. Провокирана от Възродителния процес и насилствената промяна на имената на българските турци и мюсюлмани.

“Хората около нас казваха, че ние си отиваме вкъщи. Но когато преминахме границата с Турция и отидохме в Истанбул аз не се почувствах по никакъв начин у дома. В юлската жега се почувствах ужасно студено.

Ние реално умирахме и това беше огромна семейна и лична драма. Не знаех дали има път назад… Вървях по улиците на Истанбул, плачех и рецитирах “Аз съм българче”, сподели Есил Дюран в свое телевизионно интервю за Би Ти Ви.

В крайна сметка след няколко месеца изпълнителката се завръща в България.

Днес, 30 години по-късно, за 50-ия си юбилей Есил Дюран решава да направи римейк на песента “Родина”, изпълнявана преди години от Лили Иванова.

Песента е по музика на Янко Миладинов и текст на поета Павел Матев, а Есил Дюран споделя, че е безкрайно благодарна на авторите, че са й позволили да възроди тази прекрасна творба.

Източник: lifeonline.bg

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар