Синоптикът Красимир Стоев: Задава се нов ужас! Преглеждания: 1932

Идва ново смущение в атмосферния фронт
0
Оценете този post

Идва ново смущение в атмосферния фронт

Синоптикът от Националния Институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките – Красимир Стоев предупреди, че се задава нов ужас.

В този ред на мисли Красимир Стоев предупреди всички онези, които тръгват на почивка или на работа в южната ни съседка Гърция, да са изключително внимателни. Добре е да следят редовно прогнозите за метеорологичните явления.

Красимир Стоев
Идва ново смущение в атмосферния фронт

Красимир Стоев предупреждава, че около 20 юли ще премине още едно смущение, с по-краткотрайни явления и след това започва повишаване на температурите.
В началото на настоящата седмица отново ще има купесто-дъждовна облачност. Повишение на температурите ще има в края на второто десетдневие.

Синоптикът посочи, че бурята в Гърция, която отне живота на 7 души, е била очаквана. Той заяви, че колегите му издали предупреждение червен код за много опасно време в Северната част на страната. Причината е създалата се синоптична обстановка в Европа и над Балканския полуостров с мощна конвективна облачност, силни гръмотевични бури.

24 часа по-рано Extreme Forcast индексът е дал индикации, че в Гърция, Италия и Южна България ще има значителни валежи. Ние бяхме издали жълт код за валежи, но самият център на циклона мина по-южно, обясни Стоев пред БНТ.

От утре и в сряда има голяма вероятност да премине отново южен циклон, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.