Стефан Данаилов излезе на сцената в инвалидна количка

Гласувайте за статията

Актьорът е категоричен, че въпреки всички бури в живота му, не се предава

Култовият български актьор Стефан Данаилов се появи в инвалидна количка на сцената на старозагорската държавна опера.

За никого не е тайна, че Стефан Данаилов се завърна на сцената след тежко боледуване. Появата му предизвика аплодисменти, които не спираха близо половин час.

Стефан Данаилов

Актьорът е категоричен, че въпреки всички бури в живота му, не се предава
Снимка: Христо Христов

Стефан Данаилов изпълнява ролята на банкера Чарлз в хитовата пиеса „Актрисата“ в партньорство с Аня Пенчева. Спектакълът на народния театър „Иван Вазов“ препълни залата на старозагорската опера. До последно почитатели на Мелпомена и Ламбо очакваха някой да предложи излишен билет, пише Монитор бг.

Видимо разчувстван от топлия прием, актьорът лично благодари за аплодисментите и си припомни, че миналата година, в същата зала е отбелязал своята 75-та годишнина с биографичната си книга „Романът на моя живот“. Той изрази надежда, че му предстоят още срещи със старозагорци не само от театралния подиум.

Както и тогава сцената бе отрупана с цветя, букети изпратиха кметът Живко Тодоров и народния представител Драгомир Стойнев. За да се чувства по-комфортно в ролята си Ламбо избра да играе от електрическа инвалидна количка, облечен в тишъртка с шегобийския надпис „Аз преборих анорексията!“.

Пиесата на британския автор Питър Куилт е сред хитовите заглавия за сезона, неин постановчик е самият Данаилов, който признава, че малко трудно се „навил“ за това, но не успял да откаже на любимката си Аня Пенчева. Режисьор е Росица Обрешкова, а драматургията е на Мирела Иванова. Сценографията и костюмите са по проекти на Елена Иванова, а музиката е на Иван Лечев.

Отговор на въпроса „Колко е силна магията на театъра?“ правят опит да дадат още актьорите Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов. „Ако не мечтае човек – какво му остава? Не може да се живее само с миналото. „Когато имаш любовта на публиката, всичко е възможно.

Най-страшните възможни неща ми се случиха през тези 5 години. Но няма да им се дам. Върнах се към живота!“, сподели още Данаилов, който скоро ще стъпи и на филмовата площадка, за да изиграе поредна роля на големия екран, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар