Есил Дюран разтърси с драматична изповед! (още подробности)

Есил Дюран разтърси с драматична изповед! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Есил Дюран направи драматична изповед!

Преди броени дни Есил Дюран чукна 50 години. Една от най-обичаните певици празнува юбилея си с нов сингъл. Звездата никога не е крила годините си, защото е била доволна от това, което е постигнала и здравото си семейство, което е създала.

Есил Дюран

Есил Дюран разказа за кошмара си

Единственото тъмно петно в нейния живот е възродителният процес, за който казва, че е „по-страшен и от смъртта”. Връщането към онзи период от живота й винаги е бил болезнен и й носи много мъка от спомена.

На празника си Есил Дюран изпе песента на Лили Иванова „Аз те мисля родино”, която е свързана с много емоции. От една страна с любовта й към България, а от друга със спомена за възродителният процес.

След насилственото покръстване в България тя трябва да приеме името Силвия, като е била кръстена Исмигюл.

Семейството й заминава насила за Турция, но после искат да се върнат обратно в България. За да се случи това тя била принудена от ДС да подпише декларация за сътрудничество към службите.

„Заминахме насила за Турция със съзнанието, че никога няма да се върнем в България. Сбогуването с приятелите беше непоносимо мъчително, с роднините, които решиха да останат – сред тях и сестра ми.

Случилото се за мен бе равносилно на убийство. Не можех да се примиря с факта, че никога няма да видя България. Това ме съсипа“. За да се върне в България тя е принудена да приеме това, което и предлагат.

„Така се случи и моето т.нар. вербуване от ДС. Изнудиха ме. Беше мъчителен и труден момент, но няма от какво да се срамувам. Нека се срамуват онези, които са принуждавали хората да стигнат до подобно решение.

Вербуването стана в неутралната зона между Турция и България, нямах избор, исках да остана в България, това се случи на 2 октомври, две седмици преди да падне режимът на Тодор Живков“, разказва певицата пред вестник „България Днес“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар