Есил Дюран разкри как е станала сътрудник на ДС (Всичко за драмата)

Гласувайте за статията

Певицата била изнудена от ДС да стане сътрудник по време на Възродителния процес

Есил Дюран крие тежка житейска драма. На 5 юли тя навърши 50 години и отпразнува юбилея си като изпя песента „ Аз те мисля родино”.

Парчето, което е на Лили Иванова е емблематично за Есил. Като показва любовта й към България. Но я свързва и с Възродителния процес.

Снимка: ХотАрена

За да се върне отново на българска земя певицата е трябвало да приеме името Силвия вместо собственото си Исимгюл. Но и да сложи подписа си под декларация за сътрудничество с ДС.

Есил Дюран разкрива, че за Турция заминали насилствено. В съзнанието й била единствено мисълта, че повече никога няма да види България. Тя си спомня колко мъчително и тъжно е било сбогуването й с приятелите. Да не говорим пък каква трагедия е изживяла с роднините си, които решили да останат на родна земя. Една от тях е сестра й, предават от hotarena.net.

Изпълнителката казва, че Възродителния процес за нея бил равносилен на убийство. Непримирима и съсипана била от факта, че повече няма да се върне в родината.

Поп фолк певицата споделя как е направила най-големия компромис в живота си. За да се върне в България имало само един начин – да я вербуват за ДС.

Тя не крие, че този момент бил най-мъчителен  и труден. Но няма от какво да я е срам. Нека срам берат ония, които насила са принудили хората да постъпят така.

Вербували певицата на неутрална зона между Турция и България само две седмици преди падането на режима на Тодор Живков, пише България днес.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар