Синоптиците алармират: Адът слиза на Земята

Гласувайте за статията

Виновник за дестабилизирането на атмосферата е студен фронт от Северния Атлантик

Синоптиците алармират, че още днес Адът ще слезе на Земята.

През изминалата нощ се е извила невиждана стихия над Ново село, Видинско.
Бурният вятър е бил придружен от проливен дъжд, който е наводнил приземните етажи на няколко къщи, съобщава „Конкурент.бг“.

синоптиците

Виновник за дестабилизирането на атмосферата е студен фронт от Северния Атлантик

Стихията е съборила дърво, което пък се е стоварило върху таксиметров автомобил. За щастие няма пострадали при инцидента. Синоптиците прогнозират рязка промяна на времето в следващите часове.
За съжаление според прогнозата им явления като снощното в Ново село няма да са изолирани. Очакват се гръмотевични бури, придружени с градушки.

Припомняме, че според обявената от синоптиците по-рано тревога, това е първият студен фронт, удрящ България през този месец. В резултат на този фронт ни очакват едрозърнести градушки, предупреждават синоптиците.

Студеният фронт, нахлуващ от Северния Атлантик ще дестабилизира бързо атмосферата от запад-северозапад на югоизток. Силни гръмотевични бури се очакват над голяма част от Балканския полуостров.

Прогнозата на синоптиците сочи, че те ще са най-мощни над Централна Сърбия и Северна Румъния, пише blitz.bg.
За съжаление през следващите няколко дни няма да има и помен от парещия уикенд. Времето ще е доста опасно, поради тази причина специалистите съветват да не предприемате дълги преходи в планината. По-добре отложете разходката сред природата за по-късен етап.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар