Климатологът Георги Рачев: Няма да ударим рекорда! Преглеждания: 2051

Задават се т.нар. „тропични нощи“
0
Оценете този post

Задават се т.нар. „тропични нощи“

Климатологът Георги Рачев подчерта, че в редица райони на страната се очаква да бъдат отчетени т.нар. „тропични нощи“.

Той посочи, че това са онези летни нощи, в които дори след залез слънце, даже и след полунощ, температурата понякога е 25-56 градуса и се усеща като много топло и задушно.

Георги Рачев
Задават се т.нар. „тропични нощи“

Георги Рачев посочи, че в тропичните нощи температурата никога не пада под 20 градуса. Същото това предупреждение важи и за родното Черноморие. Около 11 отново ще има силно трансформиран океански въздух. Тази вълна ще продължи до 15, след което отново ни очаква слънчево, топло и сравнително сухо време, прогнозира Георги Рачев.

При все, че от понеделник се очаква нова порция валежи, то те няма да са с интензитета и териториалния обхват на тези, които бяха до момента, успокоява Георги Рачев.
Той е категоричен, че се очертава перфектно лято, с нормални и по-високи температури. През юли, те ще са с около градус, градус и половина по-високи и нормални валежи.

Август по традиция е най-сухият месец от годината за 80% от територията на страната. Той е месецът с най-малко валежи. Очаква се и тази година август да не изневери на същността си и температурите да се запазят същите, дори с един градус над нормата, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.