Край на ядреното примирие! Путин анулира споразумението със САЩ

Гласувайте за статията

Путин и Тръмп може да демонстрират голямо приятелство, но стане ли въпрос за ядрено оръжие нещата се променят

Путин и Тръмп може да демонстрират голямо приятелство на G-20, но стане ли дума за ядрено въоръжаване от двете страни на океана, нещата се променят. Руският президент последва примера на американския си колега и скъса договора, който бе подписан по време на Студената война.

Повече от 50 години САЩ и Русия спазваха примирие. Споразумението имаше за цел да отмени ядреното въоръжаване на двете най-мощни държави в света. И да помогне за намаляване на риска от нова ядрена криза.

След идването на Доналд Тръмп на власт, това се промени. Амбициозният милиардер явно иска да бъде запомнен като велик пълководец, но преди дни едва не въвлече целия свят в трета световна война. Руският му колега винаги е бил по-овладян в тези си действия, но явно и Путин е решил, че е по-добре да въоръжи страната си, докато в същото време играе на полето на дипломацията сложни политически игри.

Преди часове руския държавен глава подписа нов закон, който отменя средноросночното споразумение със САЩ от периода на Студената война, съобщава агенция ТАСС.

През февруари тази година Владимир Путин обяви, че ще прекрати участието на Русия в сделката за замразяване на ядреното въоръжаване сключена от Рейган и Горбачов през 1987 година. Действията му бяха в отговор на решението на Доналд Тръмп да се оттегли от ядреното споразумение. Законът бе внесен в долната камара на руската Дума на 18 юни. На 26 бе одобрен и от горната камара и публикуван на официалния сайт на правителството. Законът гласи, че държавния глава има право еднолично да взима решения за прекратяване и подновяване на споразумението.

Какво следва?

Развалянето на сделката между САЩ и Русия в глобален план засяга всички страни, включително и България. С Тръмп начело на Америка и Ким Чен Ун в Пхенян, светът е изправен пред непредвидима заплаха. Неслучайно Русия реши да се оттегли от сделката, в опит да осигури собствената си защита от две страни.

Владимир Путин изтегли Русия от ядрения договор със САЩ сн. Президент России

Владимир Путин изтегли Русия от ядрения договор със САЩ сн. Президент России

Спокойно можем да кажем, че надпреварата в ядреното въоръжаване отново започва. Както и че бъдещето на планетата е поставено на карта и зависи от група доста темпераментни личности.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Край на ядреното примирие! Путин анулира споразумението със САЩ”

  1. Альошка Пишкальов

    юли 04. 2019

    Лош Путин!!!!! Е, да, ама ние като се въоръжим с американските F-16, Путин направо ще напълни гащите от страх!!!!! Лош Путин !!!!!

Добавете коментар