Синоптикът Красимир Стоев разкри кога идват адските жеги у нас Преглеждания: 2324

Не се очакват нови температурни рекорди
0
Оценете този post

Не се очакват нови температурни рекорди

Докато преобладаваща част от Европа е превзета от адски горещини, то в България обстановката е доста валежна. Синоптикът Красимир Стоев разкри кога адските жеги ще застигнат и нас.

Припомняме, че във Франция близо 50 училища затвориха врати заради адските жеги. Метеорологът Лилия Бочева е категорична, че опасните горещини са в резултат на климатичните промени. Топлата вълна обхванала Централна и Западна Европа обаче далеч не е най-страшната през последните години.

Красимир Стоев
Не се очакват нови температурни рекорди

Тя припомня, че през 2003 година е имало много продължителна гореща вълна. Вземат се предпазни мерки с цел избягване на жертви, както тогава, посочва още тя.
Прави впечатление, че през последните години екстремните явления зачестяват, което е проявление на климатичните промени в умерените ширини.

И у нас предстои повишение на температурите, прогнозира синоптикът Красимир Стоев. Той обаче бе категоричен, че няма да е такова, каквото в Централна Европа.
Започналото проникване на по-хладна маса от север ще обхване Балканския полуостров. Температурите ще се понижат с от 3 до 5 градуса. Разбира се ще има и валежи, но ще са на малко места, краткотрайни, но пък интензивни.

Още през следващата седмица обаче температурите над по-голямата част от страната ще достигнат до 37 градуса, прогнозира Красимир Стоев. Това е напълно нормално като се има предвид, че юли поставя началото на най-горещото време. Температурата през юли може да стигне до 40 градуса, на рекорди не се очакват, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.