Интересно астрономическо явление в лятното небе

Гласувайте за статията

Може да се наблюдава цяло лято

Астрономите от Националната астрономическа обсерватория „Рожен“ издават, че в лятното небе ще се наблюдава интересно астрономическо явление.

До края на сезона любителите на астрономията ще могат да наблюдават сравнително лесно Юпитер и ярките му луни. Астрономите обаче предупреждават, че за да може да се види целия блясък на небесното шоу, е нужно да се намирате на отдалечено от градските условия място. Освен това е нужно и ясно небе.

астрономическо явление

Може да се наблюдава цяло лято

Обикновено интересното астрономическо явление в лятното небе започва след залез Слънце, а на връх Рожен в Родопите, той е просто ослепителен.
Астрономите посочват, че има редица приложения за всички мобилни платформи, благодарение на които можете лесно да се ориентирате къде реално е Юпитер.

Специалистите издават, че в най-близката си точка до Земята, Юпитер е на разстояние от едва 600 милиона километра от нас. След като Слънцето залезе, Юпитер се появява на югоизточния хоризонт. Час и половина по-късно на небосклона излиза и Сатурн.
Астрономът Никола Петров посочва, че радиусът на този великан е 11 пъти по-голям от земния.

Гравитацията му е най-силна в Слънчевата система. Астрономът допълва, че ако на Земята човек тежи 100 кг., то на Юпитер неговото тегло ще е 240 кг. Именно този негостоприемен свят се явява нашето спасение от опасните астероиди, твърди специалистът.

Юпитер не само ги привлича и отклонява, а дори падат на него. По този начин се намалява значително възможността астероидите да се ударят с нашата планета. В атмосферата на тази планета се вихрят чудовищни урагани, спрямо които и най-мощните урагани на Земята са просто лек летен бриз, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар