Синоптици: Опасно време се задава и в България! (Предвиждат температури до 40 градуса)

Гласувайте за статията

Опасно време се задава и в България, прогнозират жеги до 40 градуса

Опасно горещо време се задава в България през юли. През новия месец се предвиждат опасно високи температури, като прогнозите на синоптиците са за температури до 40 градуса.

Новият месец ще дойде с високи температури и сухо време. Дъждовете се очаква да престанат, за сметка на гореща вълна, която ще обхване първо Северна България. Според синоптици от БАН дъждовната вълна ще отмине и ни чака истинско сухо и горещо лято, съобщава „Нова телевизия“.

Междувременно, цяла Европа остава в плен на горещото време. Температурите във Франция минаха 40 градуса, а в Испания гонят 45. Жегите причиниха огромен пожар във Франция, а топлата вълна не подмина и Великобритания. Дъждовното и обичайно хладно време на Острова е заменено от доста гореща вълна и температури от над 30 градуса. 40 градуса пък гонят термометрите в Белгия и Италия, както и в Германия. Жегата не подмина и Гърция, където високите температури са нещо обичайно.

В същото време половин България трябваше да се бори с изключително лошо време последната седмица на юни. Наводнения и бури засегнаха София, като мълния дори запали улична лампа. В Пловдив ситуацията стана изключително сериозна, след като вчера се наводни дори автобус на градския транспорт. Улиците буквално станаха плавателни, а кварталите в по-ниската част на града пострадаха още по-сериозно. Там бяха наводнени магазини, мазета, а Коматевско шосе буквално бе непроходимо заради силния дъжд.

Опасно време в България през юли, предупреждават синоптици

Опасно време в България през юли, предупреждават синоптици

През следващата седмица синоптиците предвиждат по-топло и доста по-сухо време. Въпреки това предупрежденията за опасно високи температури остават. Напълно е възможно отново да се появят кратки, но интензивни гръмотевични бури, причинени именно от високите температури. Предвид очакваното затопляне, препоръчително е да не излизате в най-горещите обедни и следобедни часове от деня, нито да стоите на силното слънце без употребата на предпазни средства.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар