Тръмп срещу Ердоган заради руски ракети, търси диалог с Ким (Още за политическите игри на G-20)

Гласувайте за статията

Тръмп се държи приятелски с Путин, критикува Ердоган и търси диалог с Ким

Доналд Тръмп продължава със сложната игра на шахмат в световната политика, а мнозина са озадачени от действията му. Американският президент вчера нарече Ангела Меркел „забележителна жена и мой добър приятел“, а в същото време не пропусна да обиди Маргрете Вестагер с думите „Има една жена в Европа, дори името й няма да спомена. Тя, всъщност би трябвало да заеме мястото на Жан-Клод. Тя мрази САЩ повече от всеки друг човек, когото познавам… Онова, което причинява на нашата страна… Та тя съди всички наши компании“, възмущава се американския президент.

Успоредно с това обаче, държавния глава на САЩ демонстративно се обърна към Ердоган и заяви, че покупката на Турция с руски ракети, ще представлява сериозен проблем за него и страната му. В отговор и след кратка среща с Путин, турския президент заяви, че няма да отлага повече покупката на руското военно оборудване и ще продължи да работи с него, пише „Time.mk“.

Що се отнася до Путин, отношенията между двамата с Тръмп остават доста сложни и неясни. От една страна американския президент изрази възхищение от Путин. И на шега го помоли да не се бърка в политиката на страната. След това обаче самият Путин го покани на парада за 9 май догодина.

Междувременно Тръмп побърза да изрази желание и за подобряване на отношенията със Северна Корея. Той дори предложи на лидера на страната Ким Чен Ун да се срещнат на границата на двете Кореи за нова среща. Както е известно, двамата не постигнаха договорености по време на срещата през февруари тази година. Ким дори разжалва някои от участниците, а други уби. След което предприе приятелска визита в Русия.

Тръмп търси нов диалог с Ким сн. Уикипедия

Тръмп търси нов диалог с Ким сн. Уикипедия

Не е ясно дали Путин и Тръмп са обсъждали и Пхенян по време на частната си среща, но е много вероятно. Защото веднага след това американския президент направи коментар по въпроса.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар