Шест мита за Дубай

Дубай е един много модерен град, който в последните години се наложи като топ дестинация. Престижно е не само да се почива там, но и да се живее. С града обаче са свързани толкова много митове, че днес ще се опитаме да разбием поне 6 от най-популярните сред тях.

Дубай е "столица" на най-богатите хора на планетата

От 5 000 души, чиито сметки в банките са на стойност над 1 милиард долара, едва 20 живеят в Дубай. Пекин държи рекорда за най-много богаташи, а веднага след него е и Ню Йорк.

Няма бедни хора в Дубай

И тук, както навсякъде по света съществуват бедна и богата класа. Има много хора, които са дошли от трети страни и работят за по няколкостотин долара седмично. Това съвсем не е достатъчно за техните разходи тук и мнозина живеят заедно, за да спестят пари.

Алкохолът е забранен

Мнозина мислят, че в Дубай е забранено да се пие. Мюсюлманското население се въздържа от алкохол, но в заведенията и хотелите напитки се предлагат и то свободно. А често и самите хотелиери включват алкохола като жест към гостите си, за да направят престоя им по-забавен.

Тук се живее прекрасно заради вечното лято

А идва ли сте в Дубай през лятото? Градът е изграден на брега на морето и е буквално вдигнат сред пустинята. Ако сте любители на сауната, значи ще ви хареса. Температурите в Дубай достигат до 50 градуса и то напролет. Немислимо е какво преживяват местните през летния сезон.

Полицията се вози само в скъпи коли

Да, бентлита и ламборгинита са включени в автопарка, но също така местните полицаи карат Ауди, БМВ и дори Тойота. Бързите автомобили са необходими на полицията за задържане на престъпниците, които се возят в също толкова скъпи и бързи и коли. [caption id="attachment_595247" align="aligncenter" width="300"]Дубай сн. Pixabay Дубай сн. Pixabay[/caption]

Дивите животни са чести домашни любимци

Наказанията за нарушение на този закон са изключително сериозни. И дори може да се стигне до затвор. В Дубай е забранено отглеждането на диви животни за любимци. Що се отнася до любимите животни, там се отглеждат главно котки, тъй като кучетата не са на голяма почит.