Шест мита за Дубай, които всички сме чували

Гласувайте за статията

Шест мита за Дубай

Дубай е един много модерен град, който в последните години се наложи като топ дестинация. Престижно е не само да се почива там, но и да се живее. С града обаче са свързани толкова много митове, че днес ще се опитаме да разбием поне 6 от най-популярните сред тях.

Дубай е „столица“ на най-богатите хора на планетата

От 5 000 души, чиито сметки в банките са на стойност над 1 милиард долара, едва 20 живеят в Дубай. Пекин държи рекорда за най-много богаташи, а веднага след него е и Ню Йорк.

Няма бедни хора в Дубай

И тук, както навсякъде по света съществуват бедна и богата класа. Има много хора, които са дошли от трети страни и работят за по няколкостотин долара седмично. Това съвсем не е достатъчно за техните разходи тук и мнозина живеят заедно, за да спестят пари.

Алкохолът е забранен

Мнозина мислят, че в Дубай е забранено да се пие. Мюсюлманското население се въздържа от алкохол, но в заведенията и хотелите напитки се предлагат и то свободно. А често и самите хотелиери включват алкохола като жест към гостите си, за да направят престоя им по-забавен.

Тук се живее прекрасно заради вечното лято

А идва ли сте в Дубай през лятото? Градът е изграден на брега на морето и е буквално вдигнат сред пустинята. Ако сте любители на сауната, значи ще ви хареса. Температурите в Дубай достигат до 50 градуса и то напролет. Немислимо е какво преживяват местните през летния сезон.

Полицията се вози само в скъпи коли

Да, бентлита и ламборгинита са включени в автопарка, но също така местните полицаи карат Ауди, БМВ и дори Тойота. Бързите автомобили са необходими на полицията за задържане на престъпниците, които се возят в също толкова скъпи и бързи и коли.

Дубай сн. Pixabay

Дубай сн. Pixabay

Дивите животни са чести домашни любимци

Наказанията за нарушение на този закон са изключително сериозни. И дори може да се стигне до затвор. В Дубай е забранено отглеждането на диви животни за любимци. Що се отнася до любимите животни, там се отглеждат главно котки, тъй като кучетата не са на голяма почит.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар