Къща за гости ужаси министър Николина Ангелкова

Гласувайте за статията

Назначена е и проверка от НАП

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе ужасена от вида на къща за гости.

Става въпрос за къща за гости „Арт“, намираща се в Свети Влас.
Инспекцията от Николина Ангелкова и екипът й бе извършена, след получен сигнал от родител, че 25 деца са били настанени във въпросната къща при изключително лоши условия.

Николина Ангелкова

Назначена е и проверка от НАП

Веднага, след като е бил подаден сигналът, Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, Регионалната здравна инспекция и местната администрация, направили съвместна проверка на място.

При извършената проверка било установено, че обектът е имал удостоверение за къща за гости 2 звезди, издадено от кмета на Община Несебър от 21 юни 2007 година. Това удостоверение обаче е изтекло през 2015 година.

Това означава, че през последните четири години, къщата е функционирала без документи и разрешения, посочи Николина Ангелкова.
По време на извършената проверка, децата са били в къщата. Въпреки това собствениците твърдели, че те не са туристи, а деца на техни познати.

„Стартираме процедура за издаване на акт за административно нарушение и глоба, която за юридическо лице е до 10 хил. лв. а за физическо лице – до 5 хил. лв.“, информира министър Николина Ангелкова.

Тя посочи още, че заради факта, че обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната агенция за приходите. Следва да бъде извършена данъчна проверка, за да се установят какви са постъпленията от тази незаконна, нерегистрирана дейност.

„Вижда се, че хигиената е под всякакви критерии и норми, басейнът и водата са мръсни“, заключи министърът, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар