Бомба: Валя Балканска изригна възмутена! (още подробности)

Гласувайте за статията

Валя Балканска изказа възмущението си от това, което става на Рожен!

Валя Балканска тази година няма да открие събора в Рожен. Певицата с космически глас е възмутена от печалбарството, което се шири и на този традиционен фолклорен събор.

Валя Балканска

Валя Балканска е възмутена

Тя е бясна на организаторите, които всичко превръщат във фабрика за печелене на пари и загърбват изконните български ценности.

„Обсебиха Рожен за печалбарство. Косят тревата по ливадите и после продават по 6 лв бала със слама. Принудиха се да свалят цената на 3—4 лв. Всичко е за пари”, възмутена е народната певица.

Валя Балканска, изпяла най-красивите български песни, е известна със своя скромен начин на живот. Тя продължава да живее, въпреки славата, надхвърлила пределите на родината, в родното си родопско село.

Там тя се грижи за градинката си, в която сее почти всичко. Доволна е, че трите й деца, петте внуци пет правнука живет близо до нея в Смолян не са напуснали България.

Певицата е върл противник на високите цени, които се слагат по време на събора на продуктите, които се продават там. Това възмущава и посетителите на фолклорната надпревара в Рожен, пише вестник „България днес”.

„Това си е чисто изнудване, което много ме дразни. От 1961 година откривам събора, но сега не го правя. Ако ще участвам, може да е само заради хората и община Смолян, в която живея”, сподели изпълнителката.

Валя Балканска каза още, че съборът тази година е от 19 до 21 юли. След масовото недоволство на посетителите организаторите смъкнали цените. И скарата, и водата ще бъде на цена до 1,50 лв, а халба бира ще се продава за 2,5 лева.

„Седмица преди това е гайдарското надсвирване в село Равногор, което е под моя патронаж, заедно с Петър Янев. Там няма вход, цените са нормални, а не както в Рожен и Жеравна.

Всичко се прави за българщината и родолюбието”, сподели още изпълнителката на „Излел е Дельо хайдутин”.

Голямата певица е доволна, че и младите хора харесват и обичат българския фолклор. „Хора, нека има здраве и къщите да са пълни с дечица”, пожела им певицата

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар