Никола от „Хелс Китчън“ остана без работа (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Никола от „Хелс Китчън“ заминава в чужбина

Никола от „Хелс Китчън“ остана без работа след приключването на шоуто. На финала на предаването той не успя да се пребори с победителката Веселина Чилева и остана на второ място в тазгодишното издание на шоуто.

Никола, който трябваше да спечели „Хелс Китчън“ според голяма част от феновете на предаването, е получил няколко предложения от собственици на заведения. Те обаче ще отворят чак през есента, пише ‘България днес“. Засега Никола няма постоянна работа. Той взима смени на колеги, които са в болнични или са в отпуска от ресторантите, в които работят.

Никола обмислял, ако в близко време не си намери постоянна работа, да емигрира отново в чужбина. Преди да стане готвач той е бил в чужбина и е работил в автомивка.

„В един момент се замислих какво прави добрите готвачи толкова добри и започнах да чета биографии и лични истории на такива. И разбрах, че за да бъдеш от най-добрите, трябва да се учиш от най-добрите“, сподели след края на „Хелс Китчън“ Никола.

„Около три месеца ми отне да си направя СВ-то както трябва. Там стандартите са други. Но в един момент започнаха да ми се обаждат от ресторанти и започнах работа. Пуснах си СВ-то във всички ресторанти на Гордън Рамзи и чак след третия месец ми се обадиха от три от тях“, сподели още Никола за трудностите, които е срещнал в чужбина преди „Хелс Китчън“.

Семейство

Той обаче се връща тук, защото иска да има семейство. А в чужбина, ако работиш като готвач, това е невъзможно. „Там се работи страшно много – пет дни в седмицата по 18 часа. Хората, които са готвачи в такива ресторанти, нямат нито приятели, нито семейство. Общо взето си зарязват всичко единствено заради кухнята. Много готвачи в такива ресторанти на 27-30 години вече се отказват от такава професия, защото искат да имат и нещо друго в живота си. Разбрах, че не съм готов да се отдам до такава степен на готвенето и се върнах в България“, каза Никола за живота в чужбина в „Събуди се“.

Никола от "Хелс Китчън" остана без работа сн. Фейсбук

Никола от „Хелс Китчън“ остана без работа сн. Фейсбук

Сега обаче той е готов отново да се върне там, ако скоро не си намери постоянна работа.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар