Мегз: Не бъркайте агресията и обидите с хумор! (виж тук)

Мегз: Не бъркайте агресията и обидите с хумор! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Мегз изригна в мрежата!

Миглена Каканашева – Мегз подпали мрежата с неочакван коментар за агресията и насилието. Ето какво заяви дизайнерката, свързвайки го с епизод от риалити формата си:

Мегз

Мегз с остър коментар срещу агресията във всичките й форми

„Много съм щастлива от реакцията ви към епизод 10 на риалитито ми. Получих буквално хиляди съобщения от хора, които са били жертви на лошо отношение, подигравки или обиди. И от хора, които са преживяли болката техните деца, сестри, братя, близки да бъдат подложени на подобен тормоз.

Проблемът битува много сериозно в обществото ни. И изобщо няма да сгреша, ако ви кажа, че всяко трето дете е жертва на лошо отношение в училище. И знаете ли какво по-тъжно прочетох в много писма.

Оказва се, че много деца са социално притиснати от съучениците си да станат агресори. В училище много деца се подиграват просто, за да не бъдат част от подиграваните. Обиждат, за да са част от групата, за да не бъдат отхвърлени.

Това е страх, който те кара да избереш между това да си жертва и това да си лош. И децата избират да са лоши, за да не бъде някой лош с тях. И знаете ли защо се случва това, защото обществото ни е насъдило идеята, че готините са лоши, пренебрежителни, надменни. На тях не им пука.

Те са силни, недостъпни и мачкат слабите. Всичко това трябва да бъде тотално изкоренено, защото обидите днес раждат чудовища утре. И това трябва да започне от нас възрастните. Вербалната агресия е не по-малко страшна от физическата.

НЕ БЪРКАЙТЕ АГРЕСИЯТА И ОБИДИТЕ С ХУМОР! Спрете да се кефите на кретените, които хейтят. Спрете да лайквате страниците с подигравки и унижения. И се замислете, че утре обект на тази помия може да е вашето дете.

Тъжно е, че хейт и подигравателните страници са най-големия генератор на интерес и трафик в социалните мрежи в момента. Яко ни е да гледаме как някой друг е осмян, унижен, разобличен. Но това е само, защото самите ние сме крайно осакатени. И когато видим унижението върху някой друг уж получаваме доза възмездие.

Но всъщност добавяме нови жертви и нови агресори към този омагьосан кръг. Следващият път, когато видите някой да се подиграва или обижда някого-спрете го. Осъдете поведението му. Покажете, че това не е яко. Нека разрушим този осакатяващ тренд.

Само така ще предпазите децата си утре. Да обиждаш не е готино, нито силно. Силните хора мотивират, градят и сплотяват. Обиждат наранените и слаби душици с хиляди комплекси. Ти от кои искаш да бъдеш?

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар