Васил Иванов се завръща на бял кон в Нова тв

Гласувайте за статията

Той се завръща в медията с подписан авторски договор

Разследващият журналист Васил Иванов се завръща на бял кон в Нова тв.

Новината бе съобщена малко, след като стана ясно, че от медията си тръгват две популярни лица – Миролюба Бенатова и Генка Шикерова.

Васил Иванов

Той се завръща в медията с подписан авторски договор

„Нов проект за журналистически разследвания ще предложи NOVA през есенния телевизионен сезон. От септември зрителите отново ще имат възможност да проследят как журналистът Васил Иванов разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами. Той се завръща в медията с подписан авторски договор, след личната покана на собственика на „Адванс Медия Груп“ Кирил Домусчиев“, гласи официалното съобщение за тв трансфера.

Няма съмнение, че Васил Иванов е сред най-силните разследващи журналисти в страната.

„За период от 14 години той е автор на емблематични разкрития. В неговите репортажи са уличени редица висши държавни и общински чиновници в корупция и други злоупотреби с власт. Както те, така и десетки кметове и директори на агенции, разследвани от Васил Иванов, губят постовете си. В последствие много от тях са осъдени. Като разследващ журналист на NOVА, Иванов разкри и показа още десетки порочни и престъпни схеми. Зрителите помнят как бе прехвърлен на негово име бронираният служебен автомобил на Главния прокурор, с което журналистът доказа системни нарушения на някои от нотариусите. До напускането му на медията през 2017 г., той ръководи сформирания от него разследващ екип“, заявяват още от медията със сменена собственост.

Припомняме, че той напусна Нова тв през април 2017 година заради системна цензура, налагана от директора на „Новини и актуални предавания“ – Дарина Сарелска. Тогава журналистът разкри, че тя спирала негови материали, които били неудобни за роднините й, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар