Васил Илиев плашеше катаджиите с бухалка

Гласувайте за статията
Един от старите кръчмари на София разказва за боса на ВИС Васил Илиев

Легендарният подземен бос Васил Илиев е респектирал полицаите с бухалка – това призна пред „България днес“ един от най-старите кръчмари в София – чичо Киро. Той държи малко ресторантче на ул. „Будапеща“ в центъра на столицата вече повече от 40 години. Ресторантьорът признава, че често е обслужвал боса на ВИС в своето заведение в годините на прехода.

Двамата дори се сближили, а чичо Киро още пази спомени от най-големия бос на ъндърграунда за онова време. Васил Илиев бе ликвидиран на 25 април 1995 година пред своето заведение „Мираж“.
„Няколко пъти съм бил в заведението на Васил Илиев „Мираж“. Познаваме се още от преди това. Познавах много борци. Веднъж сядаме на една маса, ядем, пием и искаме сметката. А сервитьорът ни показва една тъмна маса в дъното и казва: „Шефът е там и казва, че всичко е за негова сметка“. След това Васко дойде и каза: „Отвън ви чака една жигула, качвате се и ще ви закара където искате“. Аз тогава все още нямах кола и приех“ – разказва чичо Киро

Той няма да забрави как хората на Васил Илиев са респектирали полицаите в онези години.
„Качихме се в жигулата и още след 200 метра ни спряха катаджии. Искат документите, а шофьорът се обърна и извади изпод седалката една огромна бухалка. Каза за кого работи, а полицаят отвърна: „Лека вечер ви пожелавам, момчета!“ – спомня си чичо Киро.

Васил Илиев бил недосегаем за униформените

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар