Заплашват Орнела Мути със затвор заради вечеря с Путин

Гласувайте за статията

Орнела Мути отложила представление, за да вечеря с Путин в Русия

Актрисата Орнела Мути може да бъде заплашена от затвор и глоба от 500 до 30 000 евро заради отложено представление под фалшив предлог.

През 2010 година красивата италианка е отказала да се появи в постановка в театъра, под предлог, че е болна. Лекарите уж й предписали 5 дни пълна почивка, а вместо това тя заминала за Санкт Петербург. И дори присъствала на галавечеря с руския президент Владимир Путин.

След години дела и оспорване на решенията, върховния съд в Италия призна Мути за виновна. Тя е заплашена от условна присъда за 6 месеца, както и парична глоба на стойност между 500 и 30 000 евро.

Обвиненията срещу нея са, че е нанесла щети на театър „Верди“ в Порденоне.

Отговорът на Мути е доста красноречив. „Разбира се, че заминах. Предвид факта, че не можех да играя същата вечер, отпътувах. Представлението включваше и монолог, в който трябваше да викам повече от един час, а това не бях в състояние да го направя. Но загубата на гласа ми не е причина да не присъствам на вечеря“, казва още своенравната красавица.

Съдът е предупредил Мути, че я заплашва затвор, ако не плати глобата.

Според информация на италианските медии, звездата има 30 дни, за да плати глобата. В противен случай съдията може да промени решението си и да я вкара в затвора.

Скандалът доста се проточи, но не е единственият около актрисата. През 2012 година тя и дъщеря й биват изхвърлени от апартамента си в Рим. Причината? Неплатени задължения към агенция за недвижими имоти.

Куриоз! Съдят Орнела Мути за вечеря с Путин сн. You Tube

Куриоз! Съдят Орнела Мути за вечеря с Путин сн. You Tube

Междувременно Мути продължава да гастролира из руската преса и то доста често. Актрисата споделя, че притежава апартамент в Москва и неведнъж е казвала, че иска да се премести там. Тя дори настоявала за руско гражданство. Явно италианката не е очарована от собствената си страна и мисли за промяна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар