Гинка Върбакова си уреди 170 милиона евро от швейцарска банка

Гласувайте за статията
Бизнесдамата Гинка Върбакова прави фотоволтаична централа край Априлци

Пропадналата кандидатка за бизнеса на ЧЕЗ в България – 43-годишната Гинка Върбакова, е получила рекорден кредит от 170 милиона евро от банка в Швейцария – пише в. „Уикенд“. Кредитът от консервативната иначе Швейцария е получен с помощта на наш бизнесмен, който от години живее в страната на банките, часовниците и шоколада – отбелязва изданието. Новината сподели източник на вестника от Министерството на енергетиката, запознат с бизнес плана на оправната пазарджиклийка.

В енергийното министерство са наясно, че солидният кеш ще бъде вложен в новия стар проект за фотоволтаичен парк, който ще се издигне край Априлци в близост до националния парк „Централен Балкан“. За да осигури терен за централата за зелена енергия, Гинка Върбакова и съпругът ѝ, родом от Асеновград, купили 2000 дка общинска гора още през 2008 г. Реализацията на проекта обаче пропаднала поради липса на финансиране, което вече е осигурено с помощта на швейцарския заем.

Изданието припомня, че връзките на Гинка Върбакова и пазарджишкия кмет Тодор Попов лъснаха публично в края на март 2018 г., когато на редовния си брифинг градоначалникът призова своите съграждани да се гордеят от факта, че Гинка е от Пазарджик. Изгодната за бизнесдамата сделка е одобрена именно от Попов – разяснява изданието и припомня, че за да се сдобие с терена, бизнесдамата подложила на сеч гората.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар