Мая Илиева продаде още един от хотелите на Жоро Илиев

Мая Илиева продаде още един от хотелите на Жоро Илиев
5 (100%) 1 vote

Мая Илиева разпродава империята на Жоро Илиев

От две години Мая Илиева се занимава с трансформирането на страховитата групировка ВИС -2. Вдовицата на Главния разпродава имотите му и прехвърля активите на компанията в дъщерни фирми.

Проверка на „България днес“ установи, че тя най-после е успяла да се отърве от перлата в короната на империята, която наследи от покойния си съпруг. Вдовицата се отърва от скандалния хотел „Дюн“ в Слънчев бряг.

Комплексът е построен буквално върху пясъка и разполага със 70 стаи и собствена винарна. От години Мая Илиева има проблеми с властите заради този хотел. След като той вече беше обявен за незаконен, вдовицата успя да го спаси и не позволи да бъде съборен.

Дълги години тя управляваше „Дюн“ чрез доверени лица. През 2010 година вдовицата обяви скандалния хотел за продажба. Тогава тя искаше за него 14 милиона евро. Липсата на купувачи я накара да смъкне цената с 2 милиона евро.

Не е ясно за колко е продала хотела. Преди месец хотела и фирмата, свързана с него, преминават в ръцете на млада дама, която е манекенка. Мая Илиева запазва само собствеността върху хотелите „Гладиола“, „Акация“ и „Гладиола стар“.

Идеята за разпродаване на империята на Жоро Илиев е на настоящия любим на съпругата му. Двамата планират да преместят легалния бизнес на Мая Илиева в чужбина, пише Хот арена, позовавайки се на „България днес“.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар