Служителка от НАП шантажира бизнесмени с такса „спокойствие“

Служителка от НАП шантажира бизнесмени с такса „спокойствие“
5 (100%) 1 vote

На безпрецедентен за последните години шантаж са подложени ежемесечно десетки представители на средния и малък бизнес у нас

Предприемачите, които се грижат за по-голямата част от свежите средства в държавната хазна, се оказват поставени на колене от нагла служителка на Агенцията по приходите.

Става въпрос за перфектно изпипана схема, която чиновничката на име Катя Методиева прилага методично върху всяко лице, чиято дейност ревизира.

Данъчната инспекторка принуждава бизнесмените да отчитат ежемесечно предварително договорени парични суми в нейната лична банкова сметка.

„Ако искаш да продължиш работата си, трябва да ми превеждаш процент от печалбата“, категорична била пред сащисаните собственици на фирми Методиева.

Срещнела ли дори най-малка съпротива от тяхна страна, представителката на данъчните веднага заплашвала, че ще изпрати проверяваното лице в затвора.

„Тази жена е като хиена. Набележи ли си мишена не пуска, докато не получи това, което иска. Побърква хората, които се опитват да изкарват някакви доходи по честен начин. Влезе ли в офиса, разкоства цялата фирмена документация. Тя е кошмара на счетоводителите.“, разказват опарени от държавната чиновничка.

Вряла и кипяла в тънкостите на законодателството, данъчната винаги намирала нарушение, с което да уязви проверяваната от нея компания. Дори най-дребните неточности се превръщали в перфектен мотив за изнудване от госпожата.

Сумите, които прибирала под формата на рекет, варирали според дейността на фирмата, но минималният размер никога не падал под 3500 лв.

„Човек няма избор. Поставени сме в задънена улица. Или си плащаме, за да продължим да работим и да си изкарваме честно прехраната, или с нас е свършено. Още по-лошо е, че само с един подпис, Катя Методиева може да ни прати директно в пандиза“, споделят притесненията си търговците.

Заради все по-наглия рекет от страна на данъчната служителка, в последно време централата на Приходната агенция буквално била наводнена от жалби и сигнали срещу нея.

Вместо да я отстранят веднага от работа, началниците й в НАП заявили, че не подкрепят подобни практики и ще разследват Методиева. Резултат от проверката им обаче няма, а госпожата продължава да налага такса „спокойствие“ на честни бизнесмени.

Източник: crimes.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Служителка от НАП шантажира бизнесмени с такса „спокойствие“”

  1. Дани

    февр. 21. 2020

    Даначната е замесена в повечето ДДС измамни, но закадъчно остава в сянка. Явно има причина да е фаворит на настоящите шефове на Националната Агенция

Добавете коментар