Разследват Жоро Шопа за обира на 21 млн. лева от гръцката „Алфа Банк“

Гласувайте за статията
Главният касиер на трезора бил ликвидиран по поръчка на Жоро Шопа

Георги Семерджиев е разследван за кражбата на 21 млн. лева от „Алфа Банк“ и за поръчителството на мократа поръчка за убийството на бившия главен касиер на трезора Петко Митевски, помогнал за кражбата на века – пише в. „Уикенд“. Оперативните действия по събиране на доказателства са възложени на ГДБОП – отбелязва изданието.

Работата по случая стартира, сред като на 7 март дясната ръка на Брендо – Жоро Шопа, бе арестуван от испанската полиция в имението му в Кабрера де Мар. Най-интересната находка обаче се оказаха конфискуваните 7 мобилни телефона на Семерджиев, единият от които сателитен. При преглеждането им е намерена информация, която касае изчезването на Митовски, осъден за обира на века, при който от трезора изчезнали 21 милиона лева.

В момента антимафиотите проверяват гангстер, за когото има сериозни съмнения, че е физическият килър на банковия касиер. Разследването сочи, че хонорарът за мократа поръчка бил платен именно от Жоро Шопа.
Петко Митевски е в неизвестност от юли 2017 г. Малко преди да изчезне, той получи 15 години затвор за кражбата от „Алфа Банк“. Според службите касиерът е убит в средата на юли, 2017 г. по заповед на поръчителя на кражбата Георги Семерджиев – отбелязва изданието.

Жоро Шопа бе задържан в Испания

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар