Генка Шикерова и Миролюба Бенатова останаха без работа (Вижте повече)

Генка Шикерова и Миролюба Бенатова останаха без работа (Вижте повече)
3.5 (70%) 2 votes

Генка Шикерова и Миролюба Бенатова освободени от Нова тв

Генка Шикерова и Миролюба Бенатова са освободени от Нова телевизия. В петък Шикерова е била освободена от телевизията, издават нейни колеги. Заплата на Генка в Нова тв била 7000 лева. Заедно с нея си тръгна и репортерката Миролюба Бенатова. Двете са били освободени след като са отказали предложените им нов тип граждански договори, които обвързват месечното им възнаграждение с изработените материали и с рейтинга, който съответно носят.

Шикерова е била с една от най-високите заплати в нюзрума. Тя се ползвала със статута на специален кореспондент, а това внасяло напрежение сред останалите репортери. Обичайната репортерска заплата в Нова е около 3000 лева, но останалите 60 журналисти работят 22 дни месечно по 8-9 часа за тези пари и снимат поне по един репортаж дневно. Освен това осигуряват съдържание за сайтовете на медийната група, пише lupa.bg.

Становището на новите собственици на канала е, че всички щатни журналисти трябва да работят на този принцип, а да няма разделение на „звезди“ и „обикновени репортери“. Затова за Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов е било предложено да минат на граждански договори и да им се заплаща солиден хонорар за всеки материал, по който работят.

Шикерова и Бенатова не са приели новите условия. Така се стигнало до раздялата им с Нова тв в петък. Марин Николов е в отпуск.

Има вариант Генка Шикерова да се завърне в Би Ти Ви, откъдето стартира кариерата й. Самата тя все още не е коментирала раздялата си с Нова тв.

Генка Шикерова със заплата от 7000 лева в Нова тв сн. nova.bg

Генка Шикерова със заплата от 7000 лева в Нова тв сн. nova.bg

Междувременно пред сайта на в. „24 часа“ Миролюба Бенатова направи първото си изявление след раздялата си с медиата. „Нова тв прекрати трудовия ми договор като репортер и автор на рубрика по своя инициатива и по начин, определен от нея“, казва тя. Според близки до освободената журналистка не й е предлагана „техническа обезпеченост за производството на материалите“. Тя трябвало да ги произвежда с екип извън телевизията, а такава практика за репортери не съществува.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар