Калина Паскалева с неочаквани разкрития!

Калина Паскалева с неочаквани разкрития!
4 (80%) 2 votes

Калина Паскалева с нова порция нападки към комунистите!

Журналистката Калина Паскалева не спира да работи. Наскоро тя обяви новия си проект, както и разговора с американския писател Томас Макгонигъл. На мнозина обаче направи впечатление, че в изказването си тя не пропусна да оплюе за пореден път комунистите:

Калина Паскалева

Калина Паскалева подготвя нов проект

„Запознах се с американския писател Томас Макгонигъл на премиерата на книгата му вече и на български език (излиза в Америка през 1983) “Предсмъртните видения на Никола Петков” CIELA Books , на която попаднах съвсем случайно.

Бях изключително впечатлена, че чужденец пише за българската история и то във времена, в които хора са пращани в затвора заради разказване на политически вицове. Прекарах два часа с него, а можех да остана цял ден в компанията му. Ще ви разкажа само част от нещата, за които си говорихме.

Според Томас Макгонигъл обесеният от комунистите политик Никола Петков е получил дар на куража. Попитан от мен лесно ли е получил информация за неговия процес, писателят споделя, че не се е затруднил, тъй като комунистите сякаш са били горди с присъдата, която са издали.

Томас ми сподели също, че според него комунизмът е оцелял на базата на човешкия страх, на полицейския контрол (във всеки един момент е било ясно кой къде е и какво прави).

Освен това хората са били научени да кротуват, да си държат главата долу, да си вършат работата, без да пречат и това е била единствената възможност да преживеят.

Макгонигъл ми разказа и за запознанството си с психолога Георги Каменов в Ню Йорк. От него разбира за комунистическите лагери (включително и за “Белене” ).

Георги Каменов е интервюирал стражите и затворниците – всички са изпитвали срам, че в онзи момент са се родили в България. Тогава Томас се върна на въпроса ми защо американец пише за българска история:

„Отдавам го на националния срам от онзи период. Надявам се, че един ден той ще бъде преодолян, българите ще прекратят мълчанието и тишината и ще започнат да пишат за историите от комунизма, подобни на обесването на Никола Петков. Редно е да се случи.“

Причината за интервюто е новият ми документален филм, по който работя в момента“, сподели Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Калина Паскалева с неочаквани разкрития!”

  1. Кънчо Доколенков

    юни 12. 2019

    Поредното доказателство, че тази Калина няма в главата си сиви клетки колкото една калинка!!!!!! Иначе – хваща око, ама то народът е казал: „бог дал, бог взел!“ Или, преведено – да, дал и е известно количество хубост, ама тотално и е изпразнил главата!!!!!

Добавете коментар