Биха шута на Къци Вапцаров

Гласувайте за статията

Отпадна от надпреварата още в самото начало

Биха шута на тв водещия от близкото минало Къци Вапцаров.

За никого не е тайна, че Къци Вапцаров имаше намерения да премери сили със Сашо Диков, Емил Кошлуков и още няколко кандидати за шеф на БНТ.

Къци Вапцаров

Отпадна от надпреварата още в самото начало

Оказва се обаче, че колкото и да иска, Къци Вапцаров не може да вземе участие в конкурса. Председателят на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева аргументира решението си с думите:

„Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите – именно Кръстю Вапцаров (Къци Вапцаров), не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това.

Комисията констатира несъответствие с изискването на чл.26, т.2 от ЗРТ, а именно, че при проверка в Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества“.

Това означава, че в надпреварата за генерален директор на обществената телевизия остават седем кандидати – Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радослав Главчев.

Към днешна дата Стоил Рошкев е водещ на сутрешния блок на партийната телевизия на БСП, а Радослав Главчев е ветеран в подобни конкурси.
Предстои СЕМ да избере генерален директор на БНТ на 5 юли, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар