Синоптиците разкриха какво ще е времето до края на юни

Гласувайте за статията

Днес над Черноморието ще е дъждовно

Синоптиците са категорични, че въпреки дъждовете, които се изсипаха на някои места и белите, които отвориха, валежите са в нормата.

Те припомниха, че месеците май и юни, са най-валежните. Според прогнозата на синоптиците, дните оставащи до края на юни се очертават да са нормални по отношение на валежите. Средните температури ще са между 18 и 22 градуса.

синоптиците

Днес над Черноморието ще е дъждовно

Докато в Западна България валежите ще са над нормата, то в източните части и по морето, количеството ще е в нормата или доста под нея.
Синоптиците припомниха, че нормата за юни е 60-90 л./кв.м., а в планините достига и до 120-140 л./кв.м.

В периода до 15 юни се очаква метеорологичната обстановка да се стабилизира и валежите да са на много по-малко места в следобедните часове. Очаква се и повишение на температурите с 1-2 градуса.

През днешния ден повече слънце ще има над западната част от страната, докато над северната и източната, облачността ще е значителна. Преваляванията отново ще са придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Очаква се и временно усилване на вятъра.
Максималните температури през деня ще са в интервал между 25 и 30 градуса. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В часовете до обед на много места ще превали дъжд, придружен с гръмотевици, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар