Азис: Не водете децата си в зоопарка! (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Азис стана природозащитник

Азис стана природозащитник. Поп фолк изпълнителят призова всички родители да не водят децата си в зоопарковете. „Има ли нужда да ви казвам да спрете да водите децата си с подобни затвори?! По-грозна гледка няма на тази земя!“, написа Азис в официалните си профили в социалните мрежи.

Във Фейсбук поп фолк изпълнителят сподели снимка на гигантска панда в зоологическа градина, която изглежда покъртително тъжна. Коментарът към публикувания кадър е: „Зоологическите градини: затворите за животни, където всички затворници са невинни, но са осъдени на доживотен затвор“.

Етичното отношение към представителите на фауната в последно време набира все по-голяма популярност, а зоопарковете често са подлагани на унищожителни критики, пише „България днес“. Дават се примери с това, че в природата животните живеят много по-дълго. Дават се и примери, в които често питомците на зоологически градини биват евтанизирани, само защото няма достатъчно място къде да се държат.

Случаят с гигантската панда е малко по-различен. Преди време в света остават съвсем малко екземпляри от симпатичния бозайник. Причината е изсичането на бамбуковите гори и бракониерството. Едва след реализацията на програми за милиони долари, популацията на пандата е стабилизирана.

Много от екземплярите обаче се раждат именно в зоопаркове и дълго време се отглеждат зад решетки, преди да бъдат пуснати в природата, отново заради набезите на бракониери.

Околна среда

Още преди десетина години приятелят на Азис Дим Дуков се опита да го накара да обръща повече внимание на околната среда и проблемите със замърсяването. В последните години от живота си коафьорът не еднократно апелираше за по-сериозно отношение към зелената тема. Той се обявяваше и срещу използването на найлонови торбички. Дуков пое инициативата да накара колкото се може повече българи да спрат да ги употребяват.

Официално той подкани и Азис да започне да мисли за природата. Поп фолк изпълнителят обаче тогава не взимаше съвсем сериозно призивите на своя приятел. Но явно това вече се е променило.

Азис определи зоопарковете като затвори сн. Фейсбук

Азис определи зоопарковете като затвори сн. Фейсбук

Преди време Азис съобщи, че е носил храна на бездомни кучета, прибрани в приют. „Отидох да ги видя, да им занеса малко храна и да ги прегърна“, разказа изпълнителят за четириногите си приятели. Самият той също прибра сериозна бройка кучета от улицата, за които се грижи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар