Русия и Китай показаха зъби на САЩ: Вашингтон да си пребере ядреното оръжие!

Гласувайте за статията

Русия и Китай с обща пресконференция, предупредиха САЩ да приберат ядрените си оръжия

Русия и Китай отправиха предупреждение към САЩ да приберат ядрените си оръжия. По време на съвместна пресконференция в Москва, лидерите на двете страни — руския президент Владимир Путин и китайския лидер Си Дзинпин предупредиха, че няма да позволят безконтролно използване на ядрени оръжия.

„Смятаме, че безотговорния и неразумен подход на някои страни към изпълнението на задълженията им по Договора за неразпространение е неприемлив. Тези държави трябва да прекратят практиката за „съвместни ядрени мисии“ и да върнат целия си ядрен арсенал, намиращ се извън граница, на своята национална територия“, се казва в съвместно изявление на двамата лидери.

Посланието беше към Вашингтон, а посланието категорично — американските военни да приберат ядреното оръжие, а президентът Тръмп да се съобразява с директивите на договора за ограничаване на ядреното оръжие, иначе ще има последствия.

„Ние сме доволни да отбележим, че докладът на Международната агенция за атомна енергия потвърждава, че иранската страна стриктно изпълнява задълженията си по ядрения договор. И декларираме, че отхвърляме едностранните санкции на САЩ срещу Иран“, се казва още в документа. Путин и китайския президент заявиха още, че призовават Иран да продължи да се придържа към международните договори и заявиха, още, че политиката няма място в международната търговия.

Двамата лидери казаха още, че не приемат никакви опити за политически манипулации, изнудване и натиск, чрез използване на валутните пазари. Те също така призоваха политическите интереси да не се намесват при разследване на евентуални злоупотреби с химическо оръжие.

Русия и Китай показаха зъби на САЩ сн. You Tube

Русия и Китай показаха зъби на САЩ сн. You Tube

И двете страни декларираха, че ще следят за стриктно и коректно спазване на международните директиви за международна търговия. Както и за ясните и прозрачни условия при осъществяването на последната. Иначе казано, Китай и Русия показаха зъби на САЩ. И отправиха послание към Тръмп: ако не спре с опитите за изнудване, ще търпи неприятни икономически последствия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар