Мъжът на Бионсе – Джей Зи е първият рапър милиардер в света!

Мъжът на Бионсе – Джей Зи е първият рапър милиардер в света!
5 (100%) 1 vote

Мъжът на Бионсе – Джей Зи е първият рапър милиардер!

Джей Зи е първият рапър, който стана милиардер, съобщи списание Форбс, цитирано от световните агенции. Американската звезда, чиято кариера започна през 1996 г., е натрупал състояние, възлизащо на 1 милиард долара.

Джей Зи

Джей Зи не си знае парите

Това го превръща в един от малкото милиардери в света на шоубизнеса и първи, идващ от рап средите, отбелязва Форбс в статия, посветена на Джей Зи, който е съпруг на певицата Бионсе. Рапърът е на 49 години.

Неговото истинско име е Шон Картър. Той има 14 албума и 22 награди Грами. Рапърът е израснал в Бруклин и като млад е продавал дрога. Днес той е уважаван в бизнес средите на Ню Йорк и поддържа приятелски връзки с влиятелни личности като Барак Обама.

Джей Зи има дялове в марката шампанско Арман дьо Бриняк и коняка Д’Юсе, които са му донесли респективно 220 милиона и 100 милиона долара. Стрийминг каналът Тайдъл, собственост на рапъра, пък струва 100 милиона долара.

Музикалният каталог на рапъра се оценява на 75 милиона долара, съобщи Франс прес. А за 10 години Джей Зи е спечелил от доходи от музиката в размер на 500 милиона долара, допълва ТАСС. Заедно с Бионсе Джей Зи притежава мезонет в Трайбека в Манхатън.

Двамата имат имоти и в предградието на Ню Йорк и в квартала Бел Еър в Лос Анджелис, като недвижимото имущество се оценява на 50 милиона долара, припомня Франс прес.

Според Форбс на второ място след най-богатите рапъри е продуцентът Диди, който в миналото се казваше Пъф Деди. Той има 825 милиона долара.

На трето място е продуцентът Доктор Дре със 770 милиона долара. Джей Зи, Диди и Доктор Дре са не само най-богатите рапъри, но и най-богатите американски музиканти.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар