Експерти от НАСА: Луната се тресе и се свива! (Доказателства)

Учени от НАСА с нови разкрития за Луната сн. Туитър
0

Луната се тресе и се свива, твърдят експерти от НАСА

Луната се тресе, а през последните десет години вътрешността й се охлажда и се свива като стафида, затова и според данните на НАСА тя намалява.

Според последните изследвания на експерти от НАСА, все по-често се наблюдават размествания на лунните пластове, които водят до именно такива свивания на луната. Експертите твърдят още, че вътрешността на планетата се охлажда, в резултат на което тя започва да се свива като стафида. Но тъй като кратерите по повърхността й са доста крехки, те се разпадат при всички трусове, водещи до нейното наваляване. Появата на нови планински вериги по повърхността, е белязана и от появата на разломи. А промените ясно се виждат върху новите снимки от повърхността на космическото тяло.

След като данните за Луната от 60-те и 70-те години са изследвани и сравнени със снимки, направени от спътника на НАСА през 2010 г., е установено, че е имало най-малко 8 труса, които са причинени от преместването на плочите на Луната. Спътникът на Земята не е поразен от астероиди, а просто преживява трусове.

Експертите регистрират и по-нови движения върху лунната повърхност. Трусовете са прекроили до неузнаваемост голяма част от лунния ландшафт. Предположенията са, че това се дължи именно на тези движения. А те от своя страна са причинени от факта, че ядрото на Луната, за разлика от това на Земята — изстива. А това води до свиване на целия спътник, пише  tocka.com.mk

Експертите смятат още, че и днес се случват подобни трусове и свиването продължава, а снимките показват и по-скорошни движения — образуване на нови хълмове по повърхността на Луната.

На снимките, които Аполо 11 прави от 1969 до 1977 г., се виждат 28 труса. А в последствие са се случвали и други, които тотално преобразяват спътника на нашата планета.

Учени от НАСА с нови разкрития за Луната сн. Туитър
Учени от НАСА с нови разкрития за Луната сн. Туитър

Експертите се надяват, че скоро ще могат да се върнат на Луната и ще открият каква е ситуацията днес.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.